Hinnasto

Kaukolämpöhinnasto 2016-2018
Palveluhinnasto 2016-2018

Energiamaksu:

  • Energiamaksu on 56,50 €/MWh alv 0% (2018), 70,06 €/MWh alv 24%

Liedon lämpö laskuttaa kulutuksen jälkikäteen aina kuun vaihteessa, kun kulutusluvut on saatu etäluennasta.
Perusmaksu:

Kulutusmaksun lisäksi asiakas maksaa kiinteää perusmaksua, millä katetaan verkoston ylläpito- ja korjauskulut sekä lämmönsiirron kustannukset. Kaukolämmön perusmaksua voi verrata esim. sähkön siirtomaksuun. Perusmaksun suuruus määräytyy asiakkaan sopimustehon mukaan.

Liittymismaksu:

Liittyessä kaukolämpöasiakas maksaa kertaluontoisen liittymismaksun, millä katetaan tonttijohdon rakentamiskulut. Liittymismaksu määräytyy liittymistehon mukaan. Lämpöyhtiö määrittää suurempien kohteiden liittymistehon LVIS-suunnitelmien perusteella.

Liittymismaksu kattaa:

  • tontin rajalta max. 25m lämpöputkea maassa ja 2m putkea talon sisällä mittauskeskukselle
  • energian mittauslaitteet, mittauskeskus asennettuna
  • kaivuu ja täyttötyöt (mahdolliset istutukset ja pihakivien ladontatyöt jäävät asiakkaalle).

Asiakaslaitteet ja LVIS-suunnitelmat:

Asiakas vastaa asiakaslaitteiden ja LVIS-suunnitelmien hankinnasta ja asennustöistä. Olemassa olevat pientalot liitetään kaukolämpöön ilman LVIS-suunnitelmia (lämmitysjärjestelmämuutokset). Suuremmissa kiinteistöissä asiakaslaitteet mitoitetaan asiakkaan LVIS-suunnittelijan toimesta. Asiakaslaitteita ovat kaukolämmön lämmönjakokeskus ja mm. paisunta-astiat ja varoventtiilit. Asiakas vastaa näiden hankinnasta ja asennustöistä sekä kytkentätöistä Lämpöyhtiön energian mittauskeskukseen. Lämpöyhtiö tarkistaa asiakkaan LVIS-suunnitelmat ennen toimeen ryhtymistä ja lämmönjakokeskuksen asennustyöt teknisessä tilassa käyttöönottotarkastuksessa.